Målskyttar: Conny Malmros 5, Antonio Ribiero 2, Håkan Andersson 2

Kristoffer "KP" Persson
Dagens bolljury: Daniel Nilsson

Rapport:
Årets klart bästa B-lagsmatch från vår sida utspelade sig på Björkvallen i ett helt underbart sommarväder. Det var inte utan att vi sidan om stod och njöt av väder och spel.

Vi hade poängterat innan matchen att vi skulle undantagslöst försöka spela längs marken, och att vi sedan gjorde det till punkt och pricka var väldigt roligt. Vi kunde denna dag ställa upp med ett lag helt utan att använda en enda startspelare från A-lagsmatchen. Motståndaren S.t Olof som kom med endast 11 spelare hade 7 spelare som spelat dagen innan mot Svensköp i sin A-lagsmatch.

Vi tog tag i taktpinnen från start och bollen gick ofta som på ett snöre. Tålamod i passningsspelet och få tillslag var taktiken och framförallt på högerkanten hittade vi ytor och högerbacken Hannes kom gång efter annan runt och slog fina inlägg.

1-0 gjorde Antonio ensam med målvakten efter en fin djupledsboll som jag inte kommer ihåg vem som slog. 2-0 var nästan identiskt med skillnaden att Håkan var avslutaren, tror faktiskt att passningsläggaren var densamma, men kommer som sagt inte ihåg vem. Sen rullade spelet och målen på och i paus stod det 5-0. Förutom de 5 målen och det fina spelet var halvlekens höjdpunkt när Jörgen Thulin helt oatackerad snubblade 2 gånger på bollen inom loppet av 5 sekunder.

Andra halvlek fortsätter nästan lika bra som första och målen trillar in med jämna mellanrum även i denna halvlek. S.t Olof tröttnade mer och mer i värmen medan vi fortsatte att hålla fart på passningsspelet och bollen vilket gjorde att de bara fick springa runt och jaga boll. Många gånger går man själv också ner sig spelmässigt och går och dräller med bollen när man blir överlägsna men det var det som var så bra med vårt spel den här matchen, vi fortsatte med att spela på 2-3 tillslag hela tiden.

Slutresultatet skrevs till sist till 9-0 och Conny gjorde faktiskt 5 av dem. Conny var också vår bäste spelare som förutom målen jobbade väldigt hårt och var duktig på att hålla i bollen Gör likadant i A-laget Conny! I övrigt är det bara överbetyg som gäller över hela laget. Alla spelarna förtjänade bollar denna dag.

Och ja just det, tro't eller ej, men det var Jörgen Thulin som passade fram till de första 2 målen.

(Rapporten är skriven av Daniel Nilsson, 2 juni 2008)